Let op: Aanmelden is niet meer mogelijk. Wil je in 2020 mee doen? Blijf op de hoogte voor volgende editie, via onze website en social media. Tot dan!

LEUK DAT JE MEE WILT DOEN!

Er hebben zich voor de 3e editie (2019) 35 teams aangemeld, daarmee is het maximum aantal teams bereikt. We kijken uit naar de korte films en naar de volgende editie in 2020. Graag tot dan!

WIE ZOEKEN WIJ ?

De minimale leeftijd om deel te nemen aan deze contest is 18 jaar. Teamcaptains zijn uitsluitend woonachtig, werkend of studerend in de regio Haaglanden. Zowel de amateurs als de professionals kunnen deelnemen aan deze filmcontest, zolang je maar een korte film wil en kan maken. Letop: de rest van de crew/cast mag natuurlijk overal vandaan komen!

Voorwaarden

REGIO HAAGLANDEN

Om deel te nemen aan de 72hrs The Hague Film Contest woon, werk of studeer je aantoonbaar in de regio Haaglanden. Oftewel in Den Haag, Zoetermeer, Westland, Delft, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Voorburg, Leidschendam, Leidschenveen, Stompwijk, Wassenaar of Midden-Delfland. Woon, werk of studeer je niet in één van de boven-staande plaatsen? Overweeg dan gewoon eens te gaan verhuizen, Den Haag is een fantastische stad en heeft alles te bieden!

MINIMAAL 18 JAAR

Om deel te nemen aan de 72hrs The Hague Film Contest dien je minimaal 18 jaar of ouder te zijn. Ben je jonger dan 18 jaar? Maar bezit je over een uniek filmmakerstalent? Wellicht kun je aansluiting vinden bij één van de andere teams om jouw bijdrage te kunnen leveren.

GEEN THEMA, WEL HAAGS

De 2019 editie van de 72hrs The Hague Film Contest heeft geen verplicht genre waaraan gehouden moet worden. Echter moet de korte film wel herkenbaar worden opgenomen in Den Haag. Maak bijvoorbeeld gebruik van de Haagse cultuur, de taal, een lokaal maatschappelijk gerelateerde onderwerp of actualiteit. Den Haag is een ultiem filmdecor, heeft een rijke geschiedenis, een skyline, het strand, de duinen, zee en prachtige bossen en parken. Dat zien wij graag terug in jouw film.

TEAM SAMENSTELLEN

Een film maken doe je niet alleen. Je hebt een team nodig!  Denk aan crew, cast, een regisseur, opnameleider, schrijver, art-director, haar-en make-up artiest, kledingontwerper, stylist, camera-operator, sounddesigner- en editors, video-editor, componist en gaffer. Je kan het zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Zoek je nog mensen voor in team? Wij helpen je graag op weg via onze sociale mediakanalen. Ontmoet op die manier nieuwe mensen met dezelfde passie zoals jij.

VEREISTE ELEMENTEN

Alle deelnemers dienen zich te houden aan de maximum filmlengte van 5 minuten (inclusief de aftiteling). Om er zeker van te zijn dat de ingezonden film in 72 uur wordt gemaakt, dien je een aantal vereiste elementen te verwerken in je korte film. Dit kan een gesproken tekst zijn, een voorwerp of een locatie. De vereiste elementen worden bekend gemaakt bij de kick-off.

STOCK FOOTAGE & SUBTITELS

Produceer alles zelf, met je eigen team. Het gebruik van videobeelden uit een databank (stock footage) is niet toegestaan. Echter is het gebruik van muziek en geluidseffecten wél toegestaan. Zorg er in elk geval voor dat deze rechtenvrij zijn! Of componeer je eigen muziek. Onze favoriete audio bank is Epidemic Sound. Bekijk ook YouTube’s muziekbeleid en audiobibliotheek. Als er in je film een andere taal gesproken wordt dan Nederlands, zorg er dan voor dat dit ondertiteld is.

AANLEVERING & PREMIÈRE

Op 27 september om 15:00 uur wordt het startsein gegeven van de 72 uur. Na exact 72 uur (namelijk op 30 september om 15:00 uur) ontvangen wij van alle deelnemende teams hun korte film via WeTransfer gericht aan contact@72hrs.nl. De première van alle ingezonden films vindt online en exclusief plaats op de website van de 72hrs The Hague Film Contest. Het publiceren van je eigen film is uiteraard toegestaan, maar pas ná de bekendmaking van de winnaar op 10 oktober 2019.

DISKWALIFICATIE & COPYRIGHT

Indien deelnemers zich niet houden aan één of meer van de gestelde voorwaarden van de 72hrs The Hague Film Contest zal dit resulteren in diskwalificatie.

Door deel te nemen aan de 72hrs The Hague Film Contest en een film in te sturen zijn er een aantal belangrijke juridische zaken waarmee je rekening moet houden. Je geeft ons de machtiging om je gemaakte film tentoon te stellen via onze website, sociale media en onze events, zoals bijvoorbeeld de filmvertoning in het Haags Filmhuis.

Je aanvaardt de volledige wettelijke verantwoordelijkheid te nemen voor de intellectuele eigendom van je film. Je film maakt geen inbreuk op een handelsmerk, overeenkomst, auteursrecht, artistiek, persoonlijk, burgerlijk, privacy, moreel recht van een persoon, firma, bedrijf of vereniging. In het geval van een claim met betrekking tot auteursrecht, handelsmerk, kredieten, publiciteit, verlies van of schade aan de ingevoerde aanvaard de filmmaker om de 72hrs The Hague Film Contest te vrijwaren en schadeloos te stellen voor enigerlei resulterende claims, aansprakelijkheden, verliezen, schadevergoedingen en onkosten.

Aanmeldformulier