Over ons


De 72hrs The Hague Film Contest is een initiatief van Evenblij Film en is gestart in 2017. Wij zijn er waanzinnig trots op om in 2019, voor de derde keer op rij dit Haagse filmevenement in samenwerking met de Gemeente Den Haag te organiseren.

DE OPMARS VAN VIDEO

De opmars van video ontgaat niemand. Zo worden er tegenwoordig 1200% meer video’s dan stilstaand beeld gedeeld op sociale media en gebruikt 87% van de online marketeers videocontent.

Op YouTube alleen wordt elke minuut 72 uur nieuwe videocontent geüpload. Ook blijkt uit de statistieken van het NL Filmfonds – Film Facts & Figures of the Netherlands, May 2019 –dat de marktomzet stijgt en het productievolume groeit.


HAAGS TALENT SAMENBRENGEN

De 72hrs The Hague Film Contest is in het leven geroepen om het filmklimaat in Den Haag te bevorderen en naar een hoger niveau te brengen.

Den Haag heeft de potentie, mogelijkheden, faciliteiten en het talent om zich te profileren en fungeren als filmstad. Het heeft een ultiem decor, een rijke geschiedenis, een skyline, het strand, duinen, de zee en prachtige bossen en parken.

Deze contest is een uitgelezen manier om te laten zien wat mogelijk is in Den Haag als filmstad. Wij willen beginnende en professionele filmmakers uitdagen, inspireren en samenbrengen om binnen 72 uur een script te schrijven, te filmen en te monteren.

Deelnemers laten niet alleen zien wat ze in huis hebben, maar tijdens onze bijeenkomsten brengen wij gevestigde filmmakers, kunstenaars en andere professionals met elkaar in contact.

Team Member Image
Stephan Evenblij

Oprichter / Regisseur / Acteur

Stephan heeft als acteur al meer dan 30 films en TV series op zijn naam staan en is onder meer bekend van zijn rollen in GTST, Seinpost Den Haag, Voetbalvrouwen, De Hoofdprijs, en de films Dik Trom, Quiz(Dick Maas). Evenblij staat regelmatig op de planken. Hij deed dit eerder bij onder andere bij Toneelgroep De Appel, ALBA theaterhuis, Branoul literair theater en bij zijn eigen Evenblij Theater.

Naast bedenker en regisseur van korte films, commercials en series, is hij ook maker, schrijver en kunstenaar. Als “Hagenezenaar” wil Stephan graag dat de stad Den Haag meer wordt uitgebuit als filmstad. Evenblij is bedenker en organisator van The 72hrs The Hague Film Contest.

Team Member Image
Abbey Hoes

Actrice / Jurylid

Abbey is een actrice in hart en nieren. Op jonge leeftijd kreeg ze les bij Jeugdtheater Hofplein in Rotterdam, waar zij voor het eerst kennis maakte met zang, dans en acteren. Op jonge leeftijd ontdekte men haar acteertalent en speelde ze in diverse commercials en dramaseries.

Inmiddels is Abbey niet meer weg te denken van het witte doek. Ze won in 2014 een Gouden Kalf voor beste actrice, voor haar rol in Nena en in 2016 voor haar rol van Pattie Jagersma in Petticoat. Abbey woont sinds enige tijd in Den Haag, vlakbij de zee en is hier met geen twintig paarden weg te krijgen. Ze heeft een grote liefde voor de stad Den Haag en (film)acteren. Daarom Gaat Abbey dit jaar voor The 72hrs The Hague Film Contest, de “Beste Actrice” en “Beste Vrouwelijke Bijrol” uitkiezen!

Team Member Image
Yuri Tand

Productie / DOP / Marketing

Yuri is geboren en getogen in Den Haag. In de stad waar hij alles heeft wat hem lief is; de zee, het strand, bossen en de Haagse binnenstad.
Na zijn opleiding aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam is Yuri aan de Haagse Hogeschool afgestudeerd in Marketing & Commerce. Zijn liefde voor Visual art & Design hebben er uiteindelijk toe geleid dat hij in 2016 op Curaçao een (aerial) videoproductie bedrijfje is gestart.

Inmiddels is hij enkele jaren zelfstandig videomaker in Den Haag en werkt voor o.a. LINDA.tv en LINDA.Meiden. Sinds 2018 is Yuri ook betrokken bij de 72hrs The Hague Film Contest, waar hij mede de organisatie, productie en promotie doet.